POLIITTINEN AKTIIVISUUS

Useat yhteiskunnalliset epäkohdat saivat minut ja muutaman muun aktiivisen kansalaisen perustamaan kansalaisjärjestöpohjalta toimivan yhdistyksen nimeltä Muutos 2011 ry. Alunperin yhdistyksen tarkoituksena oli seurata poliitikkojen ja virkamiesten toimintaa sekä pyrkiä lisäämään kansalaisten poliittista aktiivisuutta ja osallistumista.

Monen sattuman summana päätimme kerätä vaadittavat 5000 kannattajakorttia, rekisteröityä puolueeksi ja osallistua vuonna 2011 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Muutos 2011 ry rekisteröitiin puolueeksi lokakuussa 2010.

En lähtenyt tekemään tätä rahasta, maineesta tai luodakseni poliittista uraa. Sellainen ei minua kiinnosta. Enemmänkin kyse oli kiinnostuksesta yhteisten asioiden hoitoon, velvollisuudentunteesta ja osittain myös puhtaasti olosuhteiden pakosta. Jonkunhan tämäkin homma oli hoidettava. Tällä kertaa tehtävä osui minulle.

En ole ennen Muutos 2011 ry:n perustamista kuulunut mihinkään poliittiseen, ideologiseen tms. järjestöön. Monestakin syystä minun on ollut ja edelleenkin on hyvin vaikea samaistua nykyisiin puolueisiin, poliittisiin päättäjiin sekä niiden yhteiskunnallisiin tavoitteisiin. Ne eivät aja Suomen tai tavallisten kansalaisten asiaa. Ne ajavat vain omia ja suppeiden sisäpiirien etuja.

Nyttemmin olen jättäytynyt kokonaan pois sekä Muutos 2011 rp:n toiminnasta että ylipäätään poliittisesta vaikuttamisesta. Päätöstäni taustoittavan tiedotteen löydät täältä. Tämän vajaan kahden vuoden poliittisen seikkailuni aikana jouduin toistuvasti surukseni toteamaan, että politiikka on ensisijassa kieroa ja likaista peliä, jonka taustalla vaikuttavat pitkälti vain peliin osallistuvien tahojen henkilökohtaiset edut. Ei siis kansalaisten, äänestäjien, veronmaksajien jne. edut. Sellainen peli ei ole minua varten.

Kaikesta huolimatta olen edelleen hyvin kiinnostunut yhteiskunnallisista ja poliittisista asioista ja otan niihin tarvittaessa kantaa jatkossakin. Lähinnä tämä tapahtuu tämän sivuston ja lehtien mielipidepalstojen kautta.

*****

Uudistettuun ulkomaalaislakiin liittyvän nettiadressin johdosta jotkut saattavat luulla minun olevan jollain tavalla maahanmuuttaja- tai ulkomaalaisvastainen. Tämä ei pidä paikkaansa. Toivotan lämpimästi kaikki työhalukkaat ja osaavat ulkomaalaiset Suomeen töihin ja veroja maksamaan. Uusia, huoltosuhdetta parantavia veronmaksajia pieni ja voimavaroiltaan rajallinen kansakuntamme nimenomaan tarvitseekin.

Myös todellisia pakolaisia, siis henkilöitä, joita kotimaassaan henkilökohtaisesti vainotaan, pitää mielestäni ehdottomasti auttaa.

Sen sijaan suomalaisen korkean sosiaaliturvan perässä tulevia sosiaaliturvapaikanhakijoita Suomi ei tarvitse yhtäkään, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Meillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta osallistua heidän hyvinvointinsa rakentamiseen. Suomalainen hyvinvointi on suomalaisten rakentamaa ja kuuluu ensisijassa suomalaisille.


Takaisin etusivulle

Päivitetty 4/2011