VASTENMIELISTÄ POLITIIKAN TEKOA

Lähestyvät eduskuntavaalit kaventavat asiallisen ja maltillisen maahanmuuttokeskustelun liikkumavaraa entisestään.

Uusimmaksi vaaliaseeksi Internetissä nousi Tampereella kolmen ihmisen hengen vaatinut murhapoltto. Sekä nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat että vastustavat tahot pyrkivät kilvan hyödyntämään omassa propagandassaan tuota käsittämätöntä tekoa. 

Nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat julistivat ilman minkäänlaisia todisteita päiväkausia, että tapahtuneesta ovat vastuussa maahanmuuttajat, tavalla tai toisella. Nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat puolestaan julistivat ilman minkäänlaisia todisteita, että tapahtuneesta ovat vastuussa tarkemmin määrittelemättömät ”rasistit”, tavalla tai toisella. 

Yhdestä puistattavimmasta kirjoituksesta vastasi kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.), joka ehti blogikirjoituksessaan vaatimaan, että ”me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista".

Erityisen vastenmieliseksi tällaiset ennakkoluulot kantaväestöä kohtaan tekee se, että palon sytytti pizzerian omistaja yhdessä luottomiestensä kanssa. Kukaan epäillyistä ei käsittääkseni ole syntyperäisiä suomalaisia. On kuitenkin syytä muistaa, että hekin toimivat yksilöinä. Mitään perusteita kokonaisten kansanryhmien leimaamiseen ei siis edelleenkään ole.

Suomalaisten suuri enemmistö on maltillista ja järkevää väkeä. He osaavat kyllä sanoutua ilman erillistä vaatimustakin irti kaikesta väkivallasta ja todellisesta rasismista. He osaavat sanoutua irti myös henkisestä väkivallasta, jossa lainkuuliaiset kansalaiset leimataan tuhopolttajiksi tai epämääräisiksi ”rasisteiksi”.

Ennen kaikkea maltilliset suomalaiset pitävät hyvin vastenmielisenä poliittisten toimijoiden pyrkimyksiä yhdistää kolmen ihmisen hengen vaatinut tuhotyö omaan vinksahtaneeseen maailmankuvaansa omia ideologioita ja tarkoitusperiä palvelemaan. Taustaideologioista ja tarkoitusperistä riippumatta.

Takaisin mielipiteisiin

Takaisin etusivulle