NAHKARUOSKAA JA SIIVOUSTIETEEN TOHTOREITA

Tavallisen kansalaisen elämästä ja arjesta pahasti vieraantunut valtaeliitti ilmoitti eilen Matti Vanhasen (keskusta) suulla , että eläkeikää nostetaan kahdella vuodella. Syynä on huonosti hoidetun hallitustyön jäljiltä täysin kuralla oleva valtiontalous

Siksi meidän veronmaksajien pitää – taas kerran – paikata valtaeliitin mokailut ja pelastaa valtakunta. Menetelmä on perinteinen. Tuskin tarvitsee erikseen mainita, kenen selkänahasta tässä on kyse. Vanhasen mukaan valtiontalous saadaan kuntoon, kun jokainen kansalainen tekee työtä aiempaa pidempään.

Onneksi viisas valtaeliittimme osasi varautua tulevaan kriisiin ajoissa. Kuten kaikki tiedämme, vuoden 2004 inhottava ulkomaalaislaki on estänyt maassamme tyhjän panttina oleskelevien pakolaisten työskentelyn. Vartti sitten päivitetyn vanhan ulkomaalaislain ansiosta myös nämä ihmiset pääsevät osaltaan paikkaamaan valtion talousvajetta. Hienoa! Tuottavaa työtä tekeviä ahkeria kansalaisia Suomi nimenomaan tarvitseekin.

Kuten aiemmin osoitin, piilee tietyissä maahanmuuttajaryhmissä merkittävä työvoimaresurssi ja runsaasti käyttämätöntä osaamispotentiaalia. Näitä henkilöitä ei – onneksi – ole vielä sidottu mihinkään turhanaikaiseen puuhasteluun, esimerkiksi suomen kielen tai suomalaisen kulttuurin opiskeluun. Siksi se on nopeasti irrotettavissa työvoimamarkkinoiden käyttöön. Tämä on merkittävä etu. Etenkin näin työvoimapulan vallitessa.

Maahanmuuttajat ovatkin nyt avainroolissa. Tosiasiahan on, että ikääntyvä kantaväestö ei työnantajaa kiinnosta. Suomeksi sanottuna yli viisikymppisen työmarkkina-arvo on olematon. Etenkin näin työvoimapulan vallitessa.

*****

Valtaeliitti haluaa pidentää kansalaisten työuraa myös alkupäästä. Pääideologi Vanhasen mukaan tämä mahdollistuu siten, että nuorisomme aloittaa korkeakouluopintonsa entistä aiemmin.

Anteeksi vaan, mutta nyt minulla on jo pakottava tarve palata ulkoavaruudesta takaisin maan pinnalle.

Eläkeiän nostaminen on surkuhupaisa idea. Jälkimmäinen idea puolestaan on jo suorastaan säälittävä. Suomalaisten nuorten enemmistön ei suinkaan tule aloittaa korkeakouluopintojaan aikaisemmin. Heidän ei tule aloittaa korkeakouluopintojaan milloinkaan.

Jos ihan pakko on, niin sitten vasta joskus kolme-, nelikymppisenä. Silloin työ- ja elämänkokemusta on jo sen verran, että valmistumiseen menee kolme vuotta nykyisen seitsemän, kahdeksan vuoden sijaan. Itselläni meni akateemisen loppututkinnon suorittamiseen hieman yli 2,5 vuotta. Työn ohessa, kahden pienen lapsen isänä (exälle kiitokset!).

Suomalaisten nuorten selkeän enemmistön ei pidä hakeutua korkeakouluopintoihin vaan ammattiin valmistavaan koulutukseen. Muuten Suomesta loppuvat ne todelliset tekijät ja kädentaitajat. Samalla loppuvat myös vientitulot. Ilman niitä Suomi syöksyy taloudellisesti takaisin 1800-luvulle ja nopeasti.

Vaikka monet poliitikot niin luulevatkin, ei palveluammatteihin panostaminen juurikaan lisää kansantalouteemme ulkomailta suuntautuvia rahavirtoja. Vientituloilla me täällä Pohjolan perukoilla elämme, emme palveluammattien varassa. Vai syntyykö kansantalouteemme uutta rahaa siitä, kun kampaaja kampaa hierojan hiukset, ja hieroja maksaa tämän hieromalla kampaajan kipeytyneitä hartioita?

Kansantalouteen virtaa rahaa hitsaamalla, sorvaamalla, metalleja, puuta ja paperia jalostamalla, tekemällä kulutuselektroniikkaa jne.

Peruskoulusta voisi vallan mainiosti napsauttaa ainakin yhden vuoden pois. Ei jokaisen teinin tarvitse tietää, kuinka monta osavaltiota USA:ssa on ja mitkä ne ovat aakkosjärjestyksessä.

Ammatillisesta koulutuksesta tulee vastaavasti karsia erilaiset päivähoidolliset säilytys- ja varastointielementit pois. Ei merkonomille tarvitse opettaa kymmeniä tunteja taidetta ja kulttuuria. Myyntityössä pärjää kyllä ilman Rembrandtia ja Van Goghia. Tiedän sen omasta kokemuksesta.

Näin ammatillinen koulutus valmistaisi maamme vakavaraisutta kasvattaviin töihin pystyviä osaajia jo noin 17-vuoden iässä.

Jatkuva korkeakoulutuksen ihannointi sen sijaan johtaa nopeasti todellisen osaamisen häviämiseen maastamme. Lisäksi se johtaa tuhansiin turhautuneisiin nuoriin ja sitä kautta olemattomaan opiskelu- ja työmotivaatioon, yhteiskuntakielteisyyteen ja lopulta kasvavaan syrjäytymisriskiin.

Tällä menolla Suomi on kymmenen vuoden päästä täynnä tyhjän panttina aikaansa kuluttavia ajattelijoita, hatuntekijöitä ja siivoustieteen tohtoreita, jotka eivät tiedä, kuinka päin moppia pidetään kädessä.

Kuka silloin paikkaa valtaeliitin mokailut?

 

Takaisin mielipiteisiin

Takaisin etusivulle