MATALAN KYNNYKSEN TUKIPISTEILLE OLISI TARVETTA

Media uutisoi nykyään lähes viikoittain erilaisista traagisista surmatöistä, joiden kohteina ovat pahimmillaan kokonaiset perhekunnat. Taustalta löytyy monenlaisia arkisen elämän vaikeuksia, esimerkiksi parisuhde-, päihde- ja mielenterveysongelmia.

Sekä ongelmat että keinot niiden poistamiseksi ovat yleisessä tiedossa. Käytännön toimenpiteet sen sijaan puuttuvat. Ennaltaehkäisevä mielenterveystyö on lähinnä sattumanvaraista harrastamista, johon kunnat eivät ole halukkaita vastuullisesti panostamaan.

Vaikka henkinen pahoinvointi ja suoranainen hätä yhteiskunnassamme lisääntyvät, mielenterveystyöhön suunnattuja resursseja karsitaan. Ristiriita on sovittamaton ja poliittisten päättäjien toiminta sekä lain että minkä tahansa moraalikäsityksen vastaista. Voihan toki olla niinkin, että päättäjiämme ei yksinkertaisesti vain kiinnosta tavallisten ihmisten arjessa jaksaminen.

Kyse tuskin olisi edes merkittävistä uudistuksista tai rahasummista. Suurimpaan hätään auttaisi eräänlainen matalan kynnyksen tukipiste ihan tavallisille ihmisille, joita jokin kriisi on kohdannut. Paikka, jossa kestämättömään elämäntilanteeseen ajautuneet voisivat purkaa pahaa oloaan ilman epätoivoisia tekoja.

Lyhyellä jonotusajalla, ilman syyllisten hakemista ja tarvittaessa anonyymisti.

 

Takaisin mielipiteisiin

Takaisin etusivulle