KASVAVA ISLAM-VASTAISUUS HYÖDYNTÄÄ IHMISTEN HERKKÄUSKOISUUTTA

Kun veri Oslossa alkoi virrata, Internetin päivystävät häiriköt leimasivat hetkeäkään epäröimättä syyllisiksi islamin ja muslimit.

Kun hirmutekojen tekijäksi osoittautuikin syntyperäinen norjalainen viikinki, samat häiriköt ylsivät ennennäkemättömän vinksahtaneisiin ajatuskuperkeikkoihin: tekijä onkin mukamas jonkinlainen monikultturismin, islamin ja muslimien uhri, joka ei löytänyt kokemalleen vääryydelle muuta purkautumiskanavaa kuin teurastaa useita kymmeniä oman maansa puolustuskyvyttömiä kansalaisia.

Tällaiseen ajatteluun ei terve ihminen kykene.

Sama häiriintynyt meuhkaaminen on jatkunut nyt jo kaksi viikkoa. Islamista ja muslimeista pyritään ympäri Internetiä määrätietoisesti luomaan kauhukuvia pelkkinä vaarallisina fundamentalisteina, joiden ainoana tavoitteena on tappaa miehet, raiskata naiset ja tuhota tarkemmin määrittelemätön ”länsimainen sivistys”.

On hyvin surullista, että Suomessakin herkkäuskoisin ja helpoiten pelkäämään taipuvainen kansanosa uskoo empimättä sellaisetkin väitteet, jotka jo pelkällä tilastotieteen alkeiden hallinnalla on helposti osoitettavissa vääriksi tai jopa suoranaisiksi tarkoitushakuisiksi valheiksi. Psykologisestihan tässä ei ole mitään uutta: ennen herkkäuskoisia ja muuten vaan hölmöjä jekutettiin tontuilla, peikoilla ja vesihiisillä, nyt sitten muslimeilla ja islamilla.

On selvää, että muslimeissa on väkivaltaisia radikaalihörhöjä. Miksei olisi, onhan sellaisia esimerkiksi juutalaisissa ja katolilaisissakin. Ja norjalaisissa, suomalaisista nyt puhumattakaan. Se ei kuitenkaan ole kaikkien muslimien, juutalaisten, katolilaisten, norjalaisten tai suomalaisten vika.

Koko yhteisön syyllistäminen sen yksittäisten jäsenten tekemisistä kertoo enemmän syyllistäjästä kuin syyllistetyistä.

 

(Julkaistu Aamulehden mielipidepalstalla 6.8.2011)

 

Takaisin mielipiteisiin

Takaisin etusivulle