ARKISTOT AVAUTUVAT VAI AVAUTUVATKO SITTENKÄÄN?

(Julkaistu Aamulehdessä kesällä 2004)

Venäjän armeija kertoo löytäneensä asiakirjoja, jotka todistavat mm. tshetseenipresidentti Aslan Mashadovin yllyttäneen väkeään terrori-iskuihin Venäjän tukemaa hallintoa vastaan sekä asiakirjoja tshetseenivapaustaistelijoiden yhteyksistä Afganistanin kukistuneeseen talibanhallintoon ja kansainvälisiin terroristiryhmittymiin.

Koska Venäjän armeijalla tuntuu nyt olevan hyvä vainu päällä, niin eikö se voisi samalla kurkistaa, löytyisikö samaisesta asiakirjajemmasta myös vaikkapa totuus ns. Mainilan laukauksista, maamme siviiliväestöä jatkosodan aikana lahdanneitten punapartisaanien (suomeksi sanottuna siis terroristien) nimet ja osoitteet sotarikosoikeudenkäyntejä varten tai puna-armeijan hävittäjäkoneille annettu määräys ampua Suomenlahdella kesäkuussa 1940 (siis välirauhan aikana) alas suomalainen siviilimatkustajakone?

Mainitsemieni dokumenttien löytyminen kiinnostaisi varmasti meitä suomalaisia kovasti, ja antaisi samalla Venäjän hallituksen tiedonvälityksestä ja toiminnasta ylipäätään entistäkin laajemman, puolueettomamman ja monipuolisemman kuvan.

Takaisin mielipiteisiin

Takaisin etusivulle